Грозна действителност,
зрееща мнителност –
грееща бдителност
в страх предварителен.
Ние сме зрители –
плахи блюстители.
Страх от рушители
прах е в душите ни.
Тихи пазители –
щрихи в обители,
тези будители
спират мъчители!
Святи крепители,
нас ще спасите ли?
Ние сме зрители
в свят на водѝтели…
© Димитър Драганов All rights reserved.
на, 3 и 4, във финалната строфа -- обхватни. Ама тройната ми разваля хармонията, би казал Едриан Монк.