Светът оказа се тесен за мойте мечти.
Този свят – с аромат на рози и
дъхави зелени треви,
със бързоструйни пенливи потоци…
Преминах отвъд – в другия свят – за двама.
Онзи свят, като буйно море от… любов,
с неизказани думи, незарастнали рани.
Но изпълнен със чувства и аромат на… любов.
В онзи, другия свят - дето нашите думи
се вплитат в рибарските мрежи,
и потъват в безвремие… разбити мечти…
разпръснати, буйни вълни.
Или… от тях се раждат пеперуди,
които трепетно пърхат с крилца
и летят ли, летят в нашите друми,
от сънища прашни, но… цветни.
Или… светулките в мрака, по жътва,
които неоново светят - през юли,
или… щурчови песни – в тъмата,
незаглъхващи нощем в полята…
Онзи свят – свят за двама –
който не веднъж е зачеркван,
но… остава – дори и измамен,
защото любовта на земята е вечна!
© Нели All rights reserved.