Сянка
Уплашен се стъписвам, сянката я няма
някъде загубих свойто Аз,
а бяхме заедно в покруса и във слава
тя беше все до мен, макар без глас
Ефирна и безплътна, незабележима
една проекция, игра на светлина
дали направих грешка непростима
и тя се скри от мен,к ъдето има тъмнина
Къде да търся царството на сенките
древни божества в тракийски храм да призова
докато я няма съм безличен, аз съм Никой
Сянка ли е тя или Душа?
Ноември 2015
Варна
Гавраил
© Гавраил Йосифов All rights reserved.