Събирам
По плажа вървя, оставям стъпки в пясъка.
Всеки ден съм тук.
Всеки ден събирам по мида с ръка.
Ценна е. Скривам я там, на дълбоко в моя океан.
Скъпи са ми тези морски деца.
Сами, изтласкани, забравени на брега.
Очакват допира на нечия ръка,
в очите да открият нежността.
Ден след ден съм тук.
Не спирам.
Вяра имам, ще ги събера.
Ритуал за любов е това,
когато те срещна, всички миди ще ти подаря.
© Мия Николова All rights reserved.