May 29, 2007, 1:23 PM

Събирам си останките 

  Poetry
780 0 10
"Събирам си останките"

Събирам си останките,
загубени в бездушие
               и безморалност,
парченцата си търся,
със тях ще си закърпя
разкъсаните принципи
и чувството
              на благодарност.

Със доста сили и последователност
градих стената на морала,
но се пропука, поддаде,
                               не издържа,
етажът със компромисите
                     критично натежа
и в допълнение с над допустимото тегло,
противоречия, агресия и гняв,
злопамет, тесногръдие и егоизъм,
със дъх на мухъл и цвят
                       ръждясало кафяв,
натегнаха пукнатините 
                                        с непукизъм.

Така стената на морала се предаде
и срути се във ямата от песимизъм.

Сега събирам си останките.
Вървя и ровя сред бунището.
Събирам тези с надпис "моите"
с печат и подпис -
                       знак за одобрение,
за правилно, коректно
                                     поведение,
(то и без друго 
   клошарството сега на мода е)

Събирам ги, но чувствам отчаяние,
че нямам softwarе и формула
да ги upgrade-на 

и чудя се изобщо
трябват ли ми,
те мойто аз ли са
или самият аз
"останка" съм!

© Антон All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??