Сега е събота
алеята е пълна.
Пескачат се
любимци и деца.
У тях едно
доволство детско
зърнах,
то бе изписано
на техните лица.
Дошли са повечето
да се забавляват,
от грижите си
да се отделят,
проблемите си
в къщи да оставят,
за малко
сред природата
да спрат.
Със свойте палавници
да си поиграят
и малко радост
да им подарят!
и ежедневието
в къщи да оставят,
и те самите
да де разведрят!
Не малко хора пак
и тука са самотни,
оставили
заключения дом,
оглеждайки се
за квартири
оборотни,
и в нечия душа
да влязат
с взлом!
Така, че всеки тук е
с нужните причини,
в навалицата
търси своя път!
И търси начин
с грижите
да се размине,
под камъка
"Злините"
да заспят!
09.11.2013г. София
© Христо Славов All rights reserved.