Събуди се! Вече няма слънце,
виж колко е студено вън.
Виж и непокълналото зрънце
на засаденото във твоя сън.
Събуди се! Колко облаци, нали?
Изглежда много дълго ще вали.
Промени се времето, докато спа,
студът нахлу и завладя.
Събуди се, докато не си измръзнал,
топло потърси с разсънени очи.
Да заспиш отново няма да си дръзнал
без „Благодаря за топлите лъчи!”
© Елза Тодорова All rights reserved.
The work is a contestant:
Целият свят е пълен с чудеса, но ние сме дотолкова свикнали с тях, че ги приемаме за нещо обичайно »