Mar 30, 2013, 12:39 PM  

Събуждане 

  Poetry
1223 0 10

Събуждане

 

Виж небето – пожъната нива.

И звездите – със сърп окосени.

А нощта като сън си отива –

в който няма и спомен от мене.

Тази нощ пощадих мисълта ти

и сънят ти самотен остана –

без прошепнати думи познати.

Пък и утрото втурна се рано.

Виж небето пак – стана градина.

А цветята са само за тебе.

Слънчев лъч те целуна. Отмина.

И се спря на отсрещния хребет.

Ти усети ли моите устни –

днес ще бъдеш щастлива и светла.

Събуди се! Мига не пропускай –

аз край тебе със слънцето шетам.

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??