СЪЧИНЕНА ПРОЛЕТ
Р. Чакърова
Животът се смалява всеки ден.
И в кратък миг, когато проумея,
че всъщност заприличал е на мен,
а болката е повод да се смея,
че зимата, в която се превръщам,
изплела ми е шала от коприва,
че като мама никой не прегръща,
че бялото е всъщност светло сиво...
Тогава пряко сили ще разперя
крилете си в последен птичи полет
и някъде отвъд ще те намеря
в набързо съчинена, късна пролет...
10/02/2018, London Cannon Street 09:07
© Rositsa Chakarova All rights reserved.