Мечтите се усещат със сърцето,
отвориш ли го, те ще отлетят.
Навън не пускай зрънцето, което
свирепи ветрове ще понесат
към нищото. И хищно ще го сбъднат.
Поливай с обич крехките листа.
Добра и лоша, лесна или трудна,
бъди приятел с твоята съдба.
Захвърлен сам в най-страшната ù пропаст,
към синевата мълком ти тръгни.
Животът никога не те изправя
пред планини, които няма да качиш!
© Елена Желева All rights reserved.