Nov 21, 2015, 12:02 AM

Съдебният Бардак 

  Poetry
260 0 0

Съдебната палата

превърна се във нощна чалготека,

Цацаровата лопата

заора в ръцете на Ген-Сек-а.

 

Нощен клуб за нощна стръв,

в хронометъра на неминуемия час,

нощен клуб за капещата кръв,

под звуците на безпардонния анфас.

 

Зловеща дискотека

тресе се в заплашителния ритъм

на съдби Цацаротека

избраният, където чете избраното,

но без да пита!

 

Идиотската комедия

на шутове и кукли,

табуни във безредие

със тоалетите във смешен грим

и букли.

 

Некадърността в галоп

върху гроздове сапунени мехури,

стоварващия се потоп,

шарнирът-фалш над него

тропота на буря.

 

Съдебната палата

ще приема вече само нощем,

времето за насъбраната отплата

ще иска свойте нощи,

ще иска закъснялото си още!

 

гр. София, 17.11.2015г.

© Димитър Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??