Така красива си, Сълза!
Хем сладка си и хем солена!
Лечебна, като сокче от лоза
и имаш дъх на Мене!
Готова си да се явиш!
Веки миг да ме подкрепиш!
Прочистваш страдащата ми душа!
С теб мога винаги да се теша!
Така прекрасна си, Сълза,
рисуваща по моето лице!
Като мъничка звезда
осветяваш мрачното сърце!
© Маргарита Ангелова All rights reserved.