Сълза
Как есенно е в моята душа,
оранжево и жълто се преплита.
Във тези цветни есенни листа
една сълза за теб е скрита.
Вземи я, тя ще ти дари любов
и блясък от залязващото слънце,
и ромон тих, и чуден благослов,
на вятъра най-синьото дихание!
Вземи я нежно с двете си ръце,
като кристалче малко ще ти свети!
Ще ти разкрие моето сърце
и любовта на хиляди поети.
Как есенно е в моята душа,
оранжево и жълто се редуват!
Пази я много моята сълза,
дори и чувствата да боледуват!
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska All rights reserved.