На Прошки простете! Нека сълзите ни са чисти - от обич, от радост, от умиление, от удовлетворение!
*****
Бистра капка сълза в ресниците спряла.
Дълъг път от сърцето до света извървяла.
Тиха, плаха, несигурна ще се откъсне,
в милион малки бисери ще се разпръсне.
Да избяга далеко от самотата,
а загнездена някъде вдън сетивата
не помръдва, не смее да се отърси,
капка подобна на себе си търси.
Хем бои се до смърт и неволно потръпва,
хем от устрема свой ни за миг не отстъпва.
Да възкръсне в безброй уханни цветчета,
макар и разбита на остри парчета.
Бистра капка сълза по страните се стича,
и внимание чуждо ни за миг не привлича,
че я чака отдавна дъга седемцветна,
след бури и мълнии небето просветва…
© Златка Чардакова All rights reserved.
Благословени да сте!