Oct 8, 2011, 3:24 PM

Сълза 

  Poetry
776 0 2

Сълза

 

Ражда се дълбоко в мен,

някак бавно се събира.

Като пчела родена в плен

жужи, върти се и не спира.

Подръпва, тегне и тече

от сърцето ми трепливо.

Продължава да расте,

с горест тежка се налива...

И не мога да я спра!

И не искам да преглъщам!

Моя бисерна сълза,

тъй пречистваща, и дивна!

Миг преди да се тъкулне

на клепача ми ще спре,

светлината ще погълне

миг и кротко ще умре.

 

 

 

© Екатерина Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??