Остана ми една сълза
И пазя я когато ще е утре.
Дори не ми останаха сълзи,
С които тялото ти да прегърна.
А има толкова сълзи,
Погребани-останали безплътни.
Когато бавно спуска се нощта,
Света е потопен в милиони сълзи.
© Петър Станев All rights reserved.