Сълзи от болка
за нещо изгубено.
Сълзи от мъка-
излъган си пак.
Напразно визирам се
в мрака потънала,
затънала в тиня и кал.
Мечтите ми,
някак излъгани..,
Надничат зад мен
сковани от страх.
Лепкав студ..,
Ме обгръща отвсякъде...
Искам да бягам..
Сковава ме, пак!
И светът се побира безкористно
в една малка и топла сълза.
Сълза разбита
от мъка преглъщана.
Сълза безпомощна
пада в калта...
© Нели Р All rights reserved.