Последната си песен днес изсвирих,
изпях и вече нямам сили да стоя
пред публиката мрачна. Дирих
една след друга рими да редя.
Но стискайки до кръв следите
от някакви емоции таени
не казах нищо, спомените останаха скрити
с тъга и болка напоени.
На хилядите погледи вперени в мен
им казвах: „Оставате ме на мира.
Аз не искам да излея в този ден
таз люта болка, нищо че после ще си замина…
от този свят жесток. И за последно
преди да сляза завинаги
и зад кулисите да се скрия
ще ви кажа, че не е модерно
артиста пред вас да лее горчивите си сълзи.”
© Полина Петкова All rights reserved.