Пътека съм неизвървяна
и съм сън недосънуван,
мелница съм недоспряна
и кораб съм недопотънал.
Статуя съм недовършена,
и къща съм недостроена,
чешма съм с вода несвършила
и съм роза неразцъфтяла.
Сълза съм недоплакана
и съм птицата неотлетяла,
жена съм недочакана
и съм самота недоболяла.
© ДЕСИСЛАВА СТОЯНОВА All rights reserved.