Сън
Сънувах, че бяхме в Доспей, нейде на двора,
над теб кръжеше митична богиня -Терпсихора,
в същото време аз бях малко смутен,
защото Полихимния и Ерато кръжаха над мен.
Видях те да танцуваш любимия си валс,
после разбрах, че партньор съм ти аз.
Над нас неотлъчно кръжеше Терпсихора
и бурно ни аплодираха някакви хора.
Полихимния и Ерато стояха встрани
и ми се заканваха: "Ще ни паднеш ти."
Не исках да им слушам заканата,
защото валс танцувахме двамата.
Накрая обаче те ме победиха
и да напиша нещо ме вдъхновиха.
Въртях се в леглото, накрая се събудих
и за теб съчиних следния стих:
Ти заслужаваш много ласки и нежност,
ти никога не трябва да рониш сълзи.
Погледни нощем небето - тази безбрежност,
там най-светлата звезда за мене си ти!
1999 година
© Асен Стефанов All rights reserved.
Да - последния куплет си заслужава!