Сънувах сън!
Париж, Сена, плажове!
Слънце, красота!
Парижката Света Богородица!
Гаврош и Козета, Юго!
А аз не зная как попаднах там!
Сън!
Крайбрежно кафене!
Водна шир, пия абсент!
Ледът, пуква, топи се, в чашата!
Прави нежни вълнички!
Пия абсент!
Изгрев, синьо-червен!
Смешен клоун, премята се, тича!
Смее се, плаче, примамливо маха ми!
Нос - червен, коса - слънчогледова, рошава!
Разхвърля цветя и целувки по мен!
Очите, две сълзи търкулнати, солено потъващи!
Червено и жълто, бяло и синьо!
Загубих се в багри и пръски!
Щастлива и тъжна, и чужда!
Събудих се!
Ни абсенти, ни Париж, ни ,,Belle" даже!
А клоуна, май, бях аз!
Тъжно - весело, просто сън!
В чашата, вместо абсент, вода и лед!
© ДАНИЕЛА РАЙКОВА All rights reserved.