Сън
Да, сън е! Сънувах сън,
една вълшебна малка роза.
сътворила в себе си дъха на любовта,
чудотворен елексир за цялата земя.
Една роза - момиче в бяло,
венец от розови листа!
Косите златни - нежно разпилени
по свежите момински рамене.
Очарование от шепот тих
на нежни устни във нощта.
Очите ù - дръзко тъмни,
прекрасни в своята тъга.
Събуждаш се от вик на собствените устни:
"О, фейо, ще изпълня желанията твои!"
И някак си не искаш да осъзнаеш,
че лудост е да гониш сънищата свои.
© Милен Младенов All rights reserved.
Още веднъж БЛАГОДАРЯ!