Не, не сънувам.
Мечтая за сън.
Сънят, който с тишината
ще ми донесе
радост от живота,
слънце сред облаците,
нежни и топли ръце,
устни целуващи,
страст нетърпелива,
любов и сън.
+++
Клеча пред теб
и моля се:
да не нараня
ръцете ти – да ги докосвам,
очите ти – да ги целувам,
косите ти – обичам ги,
сърцето ти.
+++
Майко,
дай ми тишина, сигурност и вяра.
Бъди до мен,
усмихни се,
не плачи. Твоят син е тук и тъжи.
Ще плаче, когато някога
дойде на твоя гроб.
Ще забрави
и ще помни.
Ще го забравят
и ще го помнят.
... ако дойдат на неговия гроб.
Неговият син и...
Майко,
обичта е мълчание.
Думите липсват
и са излишни.
Не плачи! Твоят син е тъжен.
Не тъжи! Твоят син плаче.
Майко!
Смей се!
© Асен All rights reserved.