Камбанките се полюляват,
а няма вятър, тихо е в гората.
Не пукат съчки, птици не припяват,
спи в паяжинка тишината.
Самотна капка върху клонче криво,
блести, да падне, май се чуди.
Ще постои. Трепти красиво.
Усмихва се. Не иска да те буди.
© Георги Стоянов All rights reserved.