Стани богат, стани богат !
Опитвам се, но не успявам !
НЕ СЪМ ДОСТАТЪЧНО РОГАТ...
Сън Чаровен, Сън наяве...
Ода за хазарта.
Насън попаднах във една страна,
от векове наричана България.
Страна, в която голите и босите
ги канят на море,
а бедните и гладните
да пробват на лотария,
та да спечелят и да заживеят по-добре.
Една страна, в която
само врътваш телефона
и без особени усилия,
засмян, прибираш милиона...
Крясък: Обади се и спечели!
Браво! Вие спечелихте...
Спечелихте си на коктейла сламката.
За нас остава жалкият коктейл.
Е, е и малко по-дебел портфейл!
Прибираш си със благодарност сламката,
а през зъби процеждаш само "мамката".
Минава ти и се замисляш вещо.
Нали все пак и сламката е нещо!
Размина се повторно таз гротеска,
но пак започва да те друса треска.
Въпрос: За злато ли? Не! За левчета!
Париците за хляба пак не стигат,
ала отново викаш "Ало!", "Ало!"
И пак залагаш смело на хазарта,
с надежда да си подобриш стандарта!
Цитат: "Развит хазарт, висок стадарт"
Гошо Тъпото.
"Труд"овакът Лиже Мажев
не е мижитурка!
По "Монитор" се равнява
с хазартна притурка.
Тъй де, що да богатее виенското Драже!
Нека тоя път се вреди Лиже да намаже...
И на него се привижда пустинен мираж
с кво що може да повдигне
жалкия тираж.
Па продаваш сто квадрата земя,
дето ражда.
С десет левчета купуваш
десет дни надежда.
Цитат: "Пазарна" икономика!
Каквато момата, такваз и цената.
Че редовно като хвърляш
левче на комар,
може да спечелиш даже и титлата "Цар".
Режеш, лепиш, правиш нови
дупки на колана.
И излиза ти късмета, сядаш зад волана.
Идва сряда, един сяда, сто
надуват сметки,
а в четвъртък сто хиляди
джапат без подметки.
Сто и един вечер лягат
и стават засмени,
сто хиляди пак запяват
"Парии презрени"...
Със три думи писаното
лесно се подрежда.
ДУМИТЕ СА:
"НА НЕЩАСТНИК
ТИ ПРОДАЙ
НАДЕЖДА"
и го ръчкай със реклами
в ребрата, във дроба,
докато съвсем опразни
от парици джоба...
ЕПИЛОГ:
Нови псевдодемократи с "идеали чисти"
искат от нас да излюпят нови комунисти...
© Петър Петров All rights reserved.