Feb 25, 2008, 10:16 AM

Сън - Живот 

  Poetry » Other
786 0 4
Сън...
А след него идва светлина,
окъпва в чисто, свежо и сияйно
все още заспалата земя.
Гората от маслини разпръсва
своята омайна миризма.
Листа потрепват, още сънени.
Но не, не е сън, а малка смърт,
събудила се за живот.
Времето застинало
смесва бъдещето с минало.
Това за малко е...
Ще мине ден, а после век 
и всеки път слънцето ще ги събужда, 
а морето ще отмива мъката от техните очи...

02.09.2001
Datca

© Деси Мандраджиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??