Във въртопа на съня ми ще възкръснеш.
Под палмите танцувам гола...
Пристъпващ, тъмнината ще разпръснеш,
а за теб морето ще разтворя.
Ще се гмурнем в дълбините,
ще усмихнем тъмнината,
ще си спомняме за дните,
изпуснати във бързината.
Ще те нагостя във моя морски дом,
ще ти покажа що е то русалка,
ще пием контрабанден ром,
а после - изненада малка...
* * *
След рома заигра се моята писалка.
Ти заспа блажен върху коралов нар... и така до утре.
Утре може да си степен цар
и пак в пожара на съня ми ще възкръснеш.
© Ния All rights reserved.