Млечна дундеста Луна
на нощта кросното стяга.
Най-накрая – хладина!
Аз ще дойда, ти си лягай!
Искам да подишам злак
в сянката на здравец цъфнал...
Три линейки като влак,
колко вдигнали са кръвно...?!
По небето – конфитюр
с облаци от боровинки.
Нося се почти натюр,
но отдавна сладко спинкаш.
В благия ти сън – жена,
по разхвърляни къдрици,
виртуална... Хаймана!
А на живо – кукувица. 😊
Закачливо