Сънувам ли,
че вятъра се врича
на слънцето да го плени,
дъжда, като плащ покрива
светлината в моите очи?
Чувство непробудно...
дълбае моята душа,
а мислите се сливат с битието -
къде отнесе вятъра дъжда?...
Сънувам ли, че в мен се връщат
топли спомени за любовта,
за душата ти метежна -
нежен полъх във деня?
© Ирена Велинова All rights reserved.