Въздигнати и недостъпни
над върхове, в мъглявини
живеят непокорни дни
и с огнен дъх стелят стъпки...
Под нас натрупвани с години -
желания стаяват стон.
Достатъчно е непредвидено
да се събуди с гняв Плутон.
© Стойчо Станев All rights reserved.