Не са били затръшнати врати,
не са се чули крясъци,
не са се чупили сърца,
прозорци и огледала,
не са ни слушали съседите,
не са се хвърляли обидни думи,
тежащи като камъни в душата,
не са отлитали и гълъбите
от перваза.
След нас останаха
само полукръгчета по масата
от отдавна забравени чаши.
© Ивона Иванова All rights reserved.