"Ти си едно сърце на длан!"
Величко Енев
Сърце на длан –
ранена птица!
Навярно ти си
моят кръст...
Препускай –
с лунна колесница...
Възкръсвай,
цвят –
над бучка-пръст!
Гнездо
на слънчеви пътеки,
храм свят
бъди
на Любовта.
Гори, Сърце!
Дари на всеки –
искрица-нежност,
красота...
Тупти –
и гневно, и смирено.
Обичай… Страдай…
И мечтай!
Лети...
Пресичай –
на червено…
За Светлината –
няма край!
© Павлина Стаменова All rights reserved.