Съвет за век
Не търси в другия вината,
а първо трезво помисли,
дали не е в теб бедата -
сърце си честно разтвори.
Поспри се... дай си сметка,
за трудния живот преди.
Открий разумно своята грешка
и смело пак напред върви.
Намериш ли приятел верен,
с него всичко сподели.
В живота всичко по е лесно,
щом вeрно рамо имаш ти.
© Гергана Спасова All rights reserved.