Не гледай
със злоба в лицето.
Не бъркай
със злъч във сърцето.
Не сривай
духът на душата.
А бъркай
в огнище с машата.
Нали е
лицето икона?
Сърцето е
кръвна корона.
Душата е
живата рана!
Машата е
варда избрана.
© Никола Апостолов All rights reserved.