За да станеш прокурор с дебела гушка
трябва мафиотския си бос да слушкаш,
враговете му да гониш безпощадно,
че за пари и власт сте жадни.
С кюлчета златни бос гроб ще застила
с надежда към него червеите да са по-мили.
Охранява го прокурорски каскет неуморно,
умело прикрит зад приети сини закони,
„ Не сме народ, а мърша!“-
укоряваше с болка някога поетът.
Свикнали друг работата ни да върши,
с глави наведени все така си кретаме.
Отдавна дъното морално покорихме
в очите на съседи и страни далечни,
но ние защо все пак се укротихме
и ще останем ли там вечно???
© Вили Тодоров All rights reserved.