Хиляда хиляди години,
в саваната, преди Христа,
туземка с кожени бикини
събирала за огъня дърва.
Нарамил копие, два ножа,
туземецът вървеше плах.
На лов отиваше, но може
без нищо да се върне пак.
След има-няма десет дена -
завърна се с мамутски бут.
Туземката целуна го смутена -
а той бе горд от своя труд.
- - -
Две хиляди години след Христа,
изцъклен в някакъв екран,
в квартира тясна - два на два,
във Фейса цъкаше Иван.
Марийка в скъсан пеньоар,
отпиваше кафе с каймак.
Събираше като клошар,
харесвания в профил благ.
Иван натисна "сърчице"
на пост за скъсан сутиен.
Марийка с тръпнещи ръце
залюби го във този ден.
- - -
И как се случи все се питам -
мамут във лайк да се превърне?
И вечер в нета щом се скитам,
мамут надявам се да зърна…