Винаги когато си пред екрана
Има милиарди като тебе.
Знаеш, че следи те Майкрософт-шамана.
За него ти си дигитално бебе.
Лицата се по-важни от спомените.
Позицията е по-важна от моженето.
Работата е по-важна он семейството и живота.
Цени се само точността на робота.
Олигарси и банкери грабят служители.
Които обаче принципно са мислители.
Определено не са тъпи.
Нали искат да имат НЕЩА скъпи.
Светът е 100% виртуален.
Софтуерът само е реален.
Може би и адресът и датата.
И чуждоземското влияние.
И оная с метлага,хвъркатата.
И за Терминал 2 нескрито желание.
И за дома представата.
Лукс, охолство и хармония
Контрастират със работници в агония.
Днеска ЗАЩО е по-маловажно от КАК.
Реално сме в едно състезание.
Сверяваме часовниците пак.
И продължаваме безсмислено,
но носещо заплата занимание.
Накъде си без много пари?
Някак си не върви.
Гешев си взел вентилатор,
Тоя нещастник – аз пък съм с климатик.
Мъжете еднотипно подстригани,
С акцент върху запада.
Чакат от съдбата намигане.
Дядо му сееше лапада,
А той сега е раздава цели за постигане.
Интернет – всичко което е като информация
В епицентъра на вселената и на земята
Само че е достъпно като музикална класация
И като гребенче за косата.
Обслужващи и обслужвани –
Ту сме едните, ту другите.
Получаваме похвали с нищо незаслужени
И паркетът е по-маловажен от фугите.
Трябва човек да е в унисон и хармония преди всичко с екраните,
Защото когато ударят камбаните
Ще има ъпдейт на програмата,
И ще минем под дъгата –
Разбира се виртуално и искрящо начертаната.
Такива са днеска нещата.
21-ви век не е 19-ти или 20-ти..
Всичко е индустрия.
Само животът къде остана, пустия?
В средновековната тъма сме в социален смисъл.
Ама Хайде стига съм писал.
Че се хващам за главата.
Такива ги виждам днес нещата.
20.12.2015 0,22 ч.
© Никола Желязков All rights reserved.