Тайно ми говорят вековете
пак за Витлеемската звезда,
тя и за човечеството свети,
че родил се в пещера Христа.
Силата небесна направлява
как да се живее със добро.
Аз до Бог стоя, да оцелявам
пак от Рождество до Рождество.
Трудно е да бъда съвършена,
но опитвам вече цял живот.
Дар дошла съм,на Земя родена,
че за Рая да намеря брод.
Колко съм успяла, Бог ще каже.
Но ми се живее на света
в здраве, във любов и безотказно
стихове да пиша сто лета.
Аделина Колева
© Аделина Колева All rights reserved.