Dec 15, 2007, 11:01 PM

Така че, напиши друго стихотворение 

  Poetry » Phylosophy
1006 0 4
Има ли някъде думи,
неиползвани за мен?
Обикновен ден, с посока неясна и тъмна.
Търпението, което сега се завърна,
вече се издига в мен
и сред облаци и сенки вече търсим пътеки.

Има ли някъде дела,
с които да се похваля.
Обичайните нрави и грешки, страх.
Кое бе първо - тези сълзи/този смях?
И какво друго можех да направя,
за да се отърва от тях?

Така че, напиши друго стихотворение
и ако не стане поне
самият ти си търсил подобрение.
Тъй че, напиши друго стихотворение,
сега раздели го на две
и друг път чакай вдъхновение.

Има ли някъде толкова скръб,
колкото пред този гроб?
Тук лежи съвестта на поредната муза.
И тя сякаш се самоуби в мен,
а аз бях неин роб
и никога вече няма да дойде тук.

Така че, напиши друго стихотворение
и ако не стане поне
самият ти си търсил подобрение.
Тъй че, напиши друго стихотворение,
сега раздели го на две
и друг път чакай вдъхновение.

Вие имате повод за грях
всеки път, щом Бог ви излъже,
но не давате обещание на никого,
... парче от вашите сърца...
Вие предизвиквате смях,
когато съдбата ви прибърза
и ви изпречи на пътя на някого,
... всичко е думи и дела...
Така че, напиши друго стихотворение
и когато слънцето залезе,
пред теб ще слезе с търпение
някой добре познат пътешественик от луната...

© Христо Андонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??