Посвещавам на Маргарита Василева (враната)
Скъпа моя приятелко, Честит Рожден Ден! Нека Бог те дари с красиви и светли мигове! Бъди жива, здрава и много щастлива! Обичам те! Благодаря ти за ВСИЧКО!
Весела
Непокорна,
жадуваща полети -
бяла птица си.
В тишината на храма
си пречистила
големия синор
на времето -
разделено
на звездно
и слънчево.
Бързай,
стигни там,
където
ветровете
до красива дъга
ще те вдигнат.
Виж как
всяка надежда
идва
по пътека
от истини.
А времето
те измерва
с приятелите,
с разделения хляб
помежду ви
и добротата
раздадена.
Бяла птица си,
така те обичам,
че до теб ще заставам
винаги -
и в небесните полети,
и в летежа ти,
устремен
към поляните
на земните
истини.
Като силна жена
до по-силна.
© Весела ЙОСИФОВА All rights reserved.