Jun 18, 2024, 8:33 AM

Такава остани ... 

  Poetry
146 3 5

Умирах триста пъти, да те видя

и всеки път възкръсвах осъзнал,

как твойта карма – моя дух пронизва

и целият на теб се бих раздал.

 

Откривах те във сънищата мои,

намирах ключ към тайнствени следи.

Такава остани – вълна в прибоя

и в мен се впивай – в острите скали .

 

Икона ли си, щом ме възкресяваш?

Та аз съм в твойта власт и в твоя плен.

Дали ти казах … всичко ти прощавам,

единствено да бъдеш ти до мен!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??