Усмихната... такава ще те помня,
с дъх на пролетни цветя,
с букет в ръцете, бабо,
такава ще те помня - недокосната от старостта.
Жизнена... такава ще те помня,
спомен, ухаещ на живот,
с ръце протегнати към мене, бабо,
такава ще те помня цял живот.
Истинска... такава ще те помня,
на двора седнала с чаша горчиво кафе,
непринудена, истински щастлива, бабо,
такава ще те нося в своето сърце.
Вечна... такава ще си ти за мен,
за забравата недостижима,
усмихната, истинска, бабо,
в съзнанието ми ще си вечно жива!
© Петя All rights reserved.