Не се оплаквай, че съдбата все те кове.
Мечтата на животът ти винаги те зове.
Трябва желанието в теб сили да бере,
а сега главата пак те пита на къде.
Отвори широко вратата на щастието!
Забрави омразата и всевластието!
Изгони тъмнината и нещастието!
Не приемай на злобата подвластието!
Нека в сърцата по-малко мъка да има,
в главите чист разум и човечност да цари,
че завистта никому не отива и всеки знае,
че животът, като земното кълбо се върти.
© vonAbisZ All rights reserved.