Какво видях в теб?
Дали очи причудливи
алабастър в сноп светлина
косите смолисти
едва разпилени
влажните устни
които шепнат едва.
Докоснах те.
Отприщих стихия
в нея потънах
секнах с дъха
опитах от себе си
буря да скрия
но тя ме погълна
и стигнах върха.
Там на върха
триумф ли постигнах?
Живот отминаващ
като бързей в скала
вкаменени скрижали
по билата събирах
но за мен си остана
в сърцето една.
Ноември, 2017
Варна, Гавраил
© Гавраил Йосифов All rights reserved.