Погледни
Усмихват се едни очи
Едни устни
В близост тръпнат
Спомени топли изпъкват
Запълзяват и пленяват...
Там някъде далече
Сърцето ми отвлече
В небето звезда блести
Свещ запалена
Бавно се топи
Вятърът повява
Сърцето обикаля
Спомен
Погледни
Огън има в две очи
Свещта трепти
Вятърът не я гаси
Там някъде далече
Душата ми отвлече
В клетка от звезди
Погледни я как гори
Там някъде далече...
© Любомир Деничин All rights reserved.