На Прокруст във леглото се въртя -
на мислите скъсявам ходилата,
във малките формати на света
да удължа живота на мечтата си.
Затворена врата - луна без цвят
в трофейната колеция на кармата
и чувство за пропусната следа
във каменния лабиринт на Минотавъра.
Зад тъмната фасада на нощта
звездите се продават за петачета.
В погрешната представа за вина
циничното небе е съучастник...
С туптящите отрязъци кървя
пред жадните за зрелища победи.
Унищожителен е вотът на водата,
когато езерата раждат лебеди...
© Дакота All rights reserved.
когато езерата раждат лебеди...