Танцуваш ли салса? – попита ме
сладък, чаровен младеж.
Погледнах го аз с подигравка
Какво да танцувам?
Танцуваш ли салса?
Отново попита младежът.
Усмихнах се аз с все същата
подигравка и с нея в гласа го
Попитах- Защо?
Сънувах те снощи, прошепна момчето
в съня ми танцувахме салса.
Тогава разсмях се съвсем.
Не мога аз да танцувам,
ето откровена съм с теб.
Да пробваме- помоли момчето.
Нищо не губим нали?
Не губим отвърнах и ръка му подадох.
Изправих се,с него към пълния дансинг поех.
Три стъпки и чупка във ханша,
това ли е салса…незнам.
Танцувам със него и сякаш с магическа
пръчка докоснал е някои обувките ми…
Не мога да спра!
Защо ме излъга ? попита момчето.
Та ти носиш салса в кръвта си.
Така ли ? Танцувам ли салса?
Попитах аз с изненада в гласа
А той ми отвърна, съня ми се сбъдна…
Значи танцуваш....
И щом те попитам танцуваш ли салса
Отговаряй ми винаги с Да!
© Мег All rights reserved.
браво, Мег.