Танцувам с вятъра
косата ми се вее,
отпивам глътка вино,
дочувам славейче да пее.
Прекрасно вечерно ухание
усещам да ме гали по ръката,
съзирам слънчево сияние –
преливащи багри в небесата.
Но сянка мярка се до мен,
страхът сковава ме във плен
и тръпки ме побиват,
емоции тревожни ме обливат.
Сама съм, тъмно е и ме е страх,
но чувствам, че съм в безопасност
и се овладях,
себе си в сянката припознах.
Отново съм спокойна
чувствам се жива,
прескачайки страховете
съм неземно щастлива…
Сънувам звездното небе,
докосвам падащи звезди
и смея се като дете –
сбъдвам своите мечти.
© Елена Трендафилова All rights reserved.