За какво ми е любов? –
Само за да ме боли!
Пак писмо със послеслов:
„Повече не ме търси!”
Като си помисля само
как за нея аз копнях,
а оказа се измама
и от мъка изгорях.
Малка нощна пеперуда
покрай лампата танцува.
Ах, нима бях толкоз луда?!
Любовта въобще не струва.
Но отново заслепена,
аз край лампата летя,
после падам обгорена,
и... това е любовта.