* * *
На тротоара
мокри есенни листа
шеметно блестят
в най-огнените багри.
Не вярвам, че са мъртви.
* * *
Зад хоризонта
окървавено слънце
потъва бавно
в бездънните усои
на загадъчната нощ.
* * *
Дрезгава вечер.
По улиците бродят
само ветрове.
Стоя до прозореца
и никого не чакам.
* * *
Било е зрънце
в пазвата на житен клас.
Сега троха е.
И само то си знае
какво е преживяло.
* * *
Писък на гларус.
Луната пребледнява.
От утробата
на океана мрачен
ще се роди цунами.
* * *
Пълнолуние.
Посребрена пътека
грее в морето.
Една рибарска лодка
пътува към луната.
* * *
Изоставен дом.
Катинар на вратата.
Прашни прозорци.
Кой пали кандилото
пред старата икона?
© Jereena All rights reserved.